Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 4119 vizualizari

 

 
Un aperitiv sățios și de mare succes!
Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

 

INGREDIENTE

  • praz 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • capere marinate 1 borccănel cca. 100 g,
  • piept de pui 1 bucată de cca. 300 g,
  • ou de gâscă 2 bucăți,
  • pesmet 3 linguri,
  • făină albă cca. 5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere:

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui tocat/măcinat mărunt, lăsându-se la gătit încă 5  minute la foc mediu, neacoperit.

După ce s-a răcit amestecul de carne și vegetale se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.

Între timp ouăle de gâscă se bat energic cu făina și praful de copt. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, la final adăugați și caperele scurse de lichid.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf sau un vas termorezistent, și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu verdeata